Actieve Leden

Dit zijn de leden die actief deelnemen aan de eigen clubcompetitie.
Ze worden ingedeeld in twee klassen: klasse 1 vormen de sterkste spelers, klasse 2 de minder goede spelers.

Deze interne competitie is opgedeeld in verschillende kleinere wedstrijden waaraan telkens een prijs is verbonden.
Zo spelen de spelers van elke klasse binnen hun eigen klasse tegen elkaar. Het lid dat hier de meeste punten behaald is "klassekampioen".

Wedstrijden

De competitiewedstrijden verlopen volgens een vooropgestelde kalender en worden normaal gespeeld op maandag-, dinsdag- en woensdagavond.

In een tweede wedstrijd spelen alle spelers van klasse 1 tegen klasse 2. Deze prijskamp kan een bijzondere naam dragen; zo bvb. wordt de prijs geschonken door de uitbater van de cafetaria, dan wordt deze prijs de "Prijs Cafetaria" genoemd.
Een derde wedstrijd is een wedstrijd "bandstoten" of ook "overband" genoemd. Hier moet telkens minstens één band geraakt worden alvorens een punt kan gemaakt worden. De winnaar van de "overband" - wedstrijd ontvangt de prijs "Laurent Verhoeye".

Na het geheel van alle wedstrijden te hebben doorlopen, heeft iedereen tegen iedeeen gespeeld. Het lid dat over het ganse jaar de meeste punten heeft behaald, wordt clubkampioen.

Niet-actieve leden

.Dit zijn de leden die niet actief deelnemen aan de eigen clubcompetitie.Frans
Deze leden komen regelmatig een partijtje biljart spelen hetzij alleen, bvb om wat te trainen, hetzij met een tegenstander al of niet actief lid.
Dit gebeurt meestal in de namiddag, maar kan zelfs vanaf 11.00 uur in de voormiddag.
Door het betalen van hun lidgeld krijgen zij onbeperkt gebruik van de biljarttafels behalve de avonden dat er competitiewedstrijden worden gespeeld.
Zowel de actieve als de niet-actieve leden kan je steeds ontmoeten in de voormiddag vanaf 11.00 uur maar vooral in de namiddag.

 

 

 

Lidgeld

Zowel voor de actieve als de niet-actieve leden bedraagt het lidgeld actueel 75,00 €

 


Lid worden?
Een partijtje biljart kan zowel zeer rustgevend als spannend zijn.
Wil jij ook lid worden van onze koninklijke bljartclub, kom gerust een kijkje nemen en spreek een van de leden aan.
Of beter nog: neem contact op met onze voorzitter, Jan Dierickx (zie website -->bestuur) of een ander bestuurslid. Zij zullen je met open armen ontvangen.
Kan je niet bijarten, maar je wil het wel leren: geen probleem! In onze club zijn vele goede zielen die je wegwijs zullen maken in het stoten, trekken, effect plaatsen, couleren, met de band spelen, .... Het is echt niet moeilijk en het verschaft je veel vreugde en vriendschap.
Na een korte proefperiode wordt je dan eveneens "ridder van het groene laken".